‘SAĞLIKLI BÜYÜYORUM’ PROJESİNİN 2. GÜN YARIŞMASI TAMAMLANDI

Akçadağ Belediyesi tarafından başlatılan ‘Sağlıklı Büyüyorum’ projesinin ikinci gün yarışması tamamlandı.

Akçadağ Belediyesi tarafından başlatılan ve ilçe genelinde bulunan 12 ortaokul ile birlikte yürütülen ‘Sağlıklı Büyüyorum’ projesinin eğitimleri sonrasında yarışmaları başladı. 12 ortaokuldan eğitime katılan 3’er öğrenciye proje kapsamında verilen eğitimler sonrasında yarışmanın ikincisi gerçekleştirildi.

‘Sağlıklı Büyüyorum’ projesinde ikinci gün yarışması kura ile belirlenen dört okulun yarışmasıyla tamamlandı. Levent Ortaokulu, Yağmurlu Ortaokulu, Şeyhler Aliseydi Güldaş Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu ikinci günde yarıştı. 10 sorunun sorulduğu yarışmada 80 puan toplayan Levent Ortaokulu ve Yağmurlu Ortaokulu eşitlik sonrasında yedek sorulara geçti.  Yedek soruda doğru cevabı veren Levent Ortaokulu toplamda 90 puan toplayarak ‘Sağlıklı Büyüyorum’ projesinin yarışmasında ikinci günü birincilikle tamamlayarak finale kaldı.

İlk gün gerçekleştirilen yarışma sonrasında birinci olan Kozluca Ortaokulu ve ikinci gün yapılan yarışma sonrasında birinci olan Levent Ortaokulu 28 Mayıs’ta yapılacak olan final yarışmasında yarışmaya hak kazandı. Yarışmada üçüncü finalist ise 24 Mayıs Cuma günü Başpınar Sosyal Tesislerinde yapılacak olan son gün yarışmasıyla belirlenecek.