AKÇADAĞ BELEDİYESİ GELECEĞE NEFES OLDU

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 11.11.2019 tarihinde saat 11.11'de tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleştirilen ve bir rekor olan 11 milyon fidanın toprakla buluşması etkinliği Akçadağ Belediyesi tarafından Levent Vadisi Seyir Terası alanında gerçekleştirildi.

'Geleceğe Nefes' seferberliği kapsamında başlatılan ağaç dikme programı kapsamında Akçadağ Belediyesi 1111 fidanı toprakla buluşturdu.

1111 ağaç dikerek projeye katılan Akçadağ Belediyesi, Akçadağ Levent Vadisi Seyir Terası alanında ağaç dikme programı düzenledi. Programa Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Işık ve Mustafa Menge, Belediye çalışanları, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Geleceğe Nefes olma adına projeye büyük destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Kazgan, " Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından başlatılan proje kapsamında bizde Akçadağ Belediyesi olarak 'Geleceğe Nefes' olmak için ağaç dikimi programını gerçekleştirdik. Türkiye genelinde yoğun katılımın olduğu gibi ilçemizde de belirlenen bölgelerde katılımlar yoğun oldu. Akçadağ Belediyesi olarak bizde her yıl Levent Vadisi Seyir Terası alanında ağaçlandırma çalışmaları yapıyorduk ve bu projeye de Levent Vadisinde ağaç dikimi yaparak katılıyoruz. Tarihiyle ve doğal güzelliğiyle eşsiz bir alana sahip olan vadimizi yeşil bir alana dönüştürerek gelecek nesillere miras olarak bırakmak istiyoruz. Bu projeyle  Levent Vadisi Seyir Terası alanımıza bugün 1111 ağaç dikimi gerçekleştirdik. Belediye Başkan Yardımcılarımız, Belediye personellerimiz, muhtarlarımız, vatandaşlarımız ve öğrencilerimizle fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Bu projenin kalıcı olması ve her yıl aynı tarihte yapılacak olması bizleri mutlu etti. İnşallah her yıl Levent Vadisi Seyir Terası alanında 'Geleceğe Nefes' olmak için fidan dikimlerimizi yapacağız. Ağaçlarımız büyüdükçe 65 milyon yıllık bir tarihi olan vadimiz daha güzel bir yer olacak. Projede emeği geçenlere ve ağaç dikimini bizlerle birlikte gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.