34 CASA UÇAĞI ŞEHİDİ ANILDI

Malatya’da 18 yıl önce düşen CASA tipi askeri uçakta şehit olan 34 bordo bereli asker bu yıl da gözyaşları ile anıldı.

Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli 34 bordo bereli subayı taşıyan CASA tipi askeri uçağın Akçadağ’da ülkeyi yasa boğmuştu. Kahramanlar için uçağın düştüğü Eğin mevkisinde kazanın yıldönümünde gözyaşı döküldü. Kazanın yıldönümünde şehit askerler için Eğin Mahallesi'ndeki Şehitlik Anıtı'nda anma töreni düzenlendi.

Dua ve gözyaşlarının hâkim olduğu törene, Vali Aydın Baruş, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, 7. Anajet Üs Komutanı Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu ve 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Salim Afgün, Akçadağ Kaymakamı Muhammed Taha Canpolat, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, sivil toplum kuruluşları ve şehit aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ATAK Helikopterlerinin saygı uçuşunun ardından yapılan konuşmalar sonrasında mevlit programına geçildi. Duygusal anların yaşandığı anma töreninde şehitler için dikilen 34 çam ağacına gül bırakıldı. Şehit yakınları 18 yıl önceki acılarını bir kez daha yaşarken, gözyaşları sel oldu.

16 Mayıs 2001'de, Kuzey Irak’taki görevden dönen bordo berelilerin bulunduğu CASA tipi kargo uçağı henüz belirlenemeyen bir nedenle Akçadağ ilçesinin Eğin köyü yakınlarında düşmüş, kazada 34 bordo bereli asker şehit olmuştu.