Levent Vadisi’ne Meşe Palamudu Dikildi

Akçadağ Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve faydalanıcı kurumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan ‘Akçadağ’da Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması Projesi’ ni sürdürmeye devam ediyor.

Akçadağ Belediyesi, ‘Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması Projesi kapsamında Türkiye’de ortak iklim değişikliği etkilerinin azaltma çabalarını güçlendirmek için kamu farkındalığını ve paydaş kapasitesini artırmak suretiyle AB iklim politikası ve mevzuatına kademeli olarak uyum sağlanmasını amaçlamaktadır.

Proje süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, “ Akçadağ’da Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması Projemizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda belediyemiz personeli tarafından 1250 vatandaşa yerinde ayrıştırmanın önemi anlatıldı. Vatandaşlarımızın yanı sıra 192 çiftlik sahibi ve çalışanına sera gazı emisyonunun azaltılması için iyi uygulamalar anlatıldı. Akçadağ genelinde 1300 öğrenciye geri dönüşüm ve çevre eğitimi verildi. Proje kapsamında okullarda yarışmalar düzenlendi. Okullara geri dönüşüm kutuları bırakıldı. 1300 Çam fidesi dikildi. Projenin sürdürebilirliği kapsamında Levent Vadisi Seyir Terası Bölgesine yaklaşık 8000 bin Meşe Palamudu dikildi. Projemizi en verimli şekilde değerlendirmeye ve amacına uygun olarak çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. “ diye konuştu.