RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Yayın Tarih: 16.6.2018 / Okunma Sayısı: 1

Akçadağ Belediye Başkanımız Ali Kazgan, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, vatandaşların mübarek Ramazan Bayramı'nı kutlarken, bayramın tüm İslam Âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olması temennisinde bulundu.

Kazgan  mesajında, “Kendine has manevi atmosferi içerisinde yaşayarak tamamlamış olduğumuz bir Ramazan Ayını daha huzur

içerisinde geride bırakarak, heyecan ve özlemle beklediğimiz bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Ramazan ayı boyunca oruç ile derin bir manevi iklimi, huzur iklimini, kardeşlik iklimini yaşayarak Ramazan Bayramına kavuşmuş olmanın millet olarak mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, dini ve milli duyguların perçinleştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların son bulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, milletleri var eden milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği önemli günlerdir.

Mübarek Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek incittiğimiz, üzdüğümüz, kırdığımız kalpleri yeniden onarmalıyız. Büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönlünü, hayır dualarını almalıyız. Yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmanın bir görev olduğunu hatırlatan bu mübarek zamanlarda, yoksula ve zor durumda olana yardım etme; dargınları, küskünleri barıştırma, yaşlı, hasta, eş ve dostumuzu ziyaret etme görevimizi büyük bir manevi hazla gerçekleştiririz.

Biz de içinde yaşadığımız eşsiz güzellikteki Akçadağ  İlçemizin vatandaşları olarak büyük bir ailenin fertleriyiz.

Bu büyük ailenin parçası olmanın verdiği aidiyet duygusuyla, Akçadağ Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca hemşerilerimizle birlikte bu mübarek ayın doyumsuz atmosferini birlikte soluduk.

Mahallelerimizde, sokaklarımızda, şehrimizde yardıma muhtaç olanların elinden tuttuk, ekmeğimizi, suyumuzu komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle paylaştık.

Hemşerilerimizin her birine eşit mesafede yaklaşarak hizmet dağılımının yapılmasına özen gösteriyoruz. Ramazan ayında bu hassasiyetimizle hareket ederek ilçemizde düzenlediğimiz Meydan İftarlarında kardeşlik ve birliktelik havası oluştu. İftar programlarına yoğun bir katılım göstererek paylaşma, kardeşlik ve dayanışma atmosferinin oluşmasına katkı sunan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunarım. Ramazan ayı boyunca  belediye aile çay bahçesinde hizmet veren iftar çadırımızda hasta ve hasta yakınları, hastane personeli başta olmak üzere o bölgedeki mahalle sakinlerine ücretsiz iftar yemeği verdik. İftar çadırında günde ortalama 500 hemşerimiz aynı sofra etrafından bir araya gelerek oruçlarını açtılar.

İlçe sınırlarımızla bulunan mahallelerde maddi durumu yerinde olmayan, ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek, imkânlarımız doğrultusunda isteklerine cevap vermeye çalıştık. Vatandaşlarımızla birlikte ellerimizi açıp Cenabı Allah’a huzurumuzun, kardeşliğimizin ve dirliğimizin daim olması için dualar ettik. Birlik, beraberlik, dostluk, paylaşım ve sosyal barışı benimsemiş yönetim anlayışımızdaki bu tavrımız her zaman bu yönde olmaya devam edecektir.

Birlik ve beraberliğimizi, dostluğu, kardeşlik ve paylaşmayı en sıcak şekilde hissettiğimiz, yardımlaşma ve paylaşma duygusunu toplumca yaşadığımız sevgi dolu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Malatyalı ve Akçadağlı hemşerilerimin, mübarek Ramazan Bayramını kutlar, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.