“AKÇADAĞ’DA SERA GAZI EMİSYONUNUN AZALTILMASI” PROJESİ

Yayın Tarih: 15.12.2017 / Okunma Sayısı: 1

SERA GAZI EMİSYONU

Akçadağ Belediyesi Proje Ekibi tarafından hazırlanan Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında "Akçadağ'da Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması" adlı Proje Türkiye genelinde projesi kabul edilen 5 İlçe Belediyesi arasında yer almayı başardı.
“Akçadağ’da Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması Projesi” nin yemekli açılış toplantısı ilçemiz Başpınar Sosyal Tesislerinde ilçe Kaymakamı Sayın Serdar DEMİRHAN, Belediye Başkanı Sayın Ali KAZGAN, Belediye Meclis Üyeleri, Parti Temsilcileri, Proje ortağı Akçadağ Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Eyüp GÖNÜLTAŞ, İlçe tarım Müdürü, İlçe Ziraat Odası Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Mahalle Muhtarları ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı sayın KAZGAN söz aldığı konuşmasında; “Akçadağ Belediyesi Proje Ekibi tarafından hazırlanan Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında "Akçadağ'da Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması" adlı Proje Türkiye genelinde projesi kabul edilen 5 İlçe Belediyesi arasında yer almayı başardı. Proje Türkiye’de ortak iklim değişikliği etkilerini azaltma çabalarını güçlendirmek için kamu farkındalığını ve paydaş kapasitesini artırmak suretiyle AB iklim politikası ve mevzuatına kademeli olarak uyum sağlanmasını amaçlamaktadır.
Proje kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, küresel çevre sorunlarına daha fazla yön verebilme ve uluslararası güvenilirliğe ulaşma konularında en iyi şekilde desteklenmesi için eğitim programlarıyla kapasite geliştirme, paydaşlarla etkili iletişim ve farkındalık artırma çalışmaları ve hibe projeleri yoluyla yerel iklim değişikliği hareketinin gerçekleştirilmesi konularında teknik destek sağlanacaktır.” Dedi.
Başkan KAZGAN; Akçadağ Belediyesi olarak bundan sonraki süreçte de AB Projeleri ve Hibe Programları için çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyledi.
Akabinde projenin koordinatörü Belediye Başkan yardımcısı Sayın Eyüp IŞIK ise söz alarak projenin ayrıntılarından bahsetti. Sayın IŞIK konuşmasında; “İlçemizde iklim değişikliği ile mücadele etmek amacıyla geliştirilen projenin amacı; Akçadağ ilçesinde yer alan en az 1000 hane halkının evsel atıklarını yerinde ayrıştırılmasına teşvik edilmesi için eğitimlerin verilmesi, ayrıştırma poşetlerinin dağıtılması, ilçemizde belli yerlere geri dönüşüm evlerinin bırakılması, İlçemizde bulunan 150 çiftlik personelinin bilgilendirilmesi yoluyla sera gazı emisyonunun azaltılmasına teşvik edilmesi, Okullarda geri dönüşüm ve çevre eğitiminin verilmesi, Okullarda yarışmaların düzenlenmesi, okullara geri dönüşüm kutularının bırakılması, Ağaçlandırma faaliyetlerinin yapılması, yenilikçi yöntemler ve iyi uygulamaların transferi için Proje kapsamında proje rehberlik ekibinin Hollanda Alkmaar şehrinde 5 günlük eğitimin alınmasıdır.” Dedi.  Toplantı misafirlere sunulan yemek ikramının ardından sona erdi.