Başkan KAZGAN 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Yayın Tarih: 29.10.2017 / Okunma Sayısı: 1

Akçadağ Belediye Başkanı Ali KAZGAN , 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan KAZGAN, “Türk milletinin en değerli varlığı, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulan Türkiye Cumhuriyetidir” dedi.

"Bu gün millet olarak Cumhuriyetimizin 94’üncü kuruluş yıldönümünü kutlamaktayız. Esarete ve dayatmalara hiçbir zaman rıza göstermeyen milletimiz, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nda, dünya tarihinde görülmemiş bir kahramanlık destanı ile zafere ulaşmıştır. Tüm imkânsızlıklara rağmen verilen kurtuluş mücadelesinin eseri olan ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti, millet olarak bizlere bırakılan en büyük değerdir. Onu korumak ve yaşatmak da yine aziz milletimize düşmektedir. Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizi işgal edemeyen işgalci güçler, bugün hala bu amaçlarından vazgeçmiş değillerdir. Dün Kurtuluş Savaşı ile işgale girişenler, bugün terör örgütleri eliyle amaçlarına ulaşmanın yolunu denemektedirler. Bugün, bu güçlere karşı her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe, kardeşliğe millet olarak ihtiyacımız vardır. Bir olmayı, iri olmayı, birlikte destan yazmayı Çanakkale’de tüm dünyaya gösterdik. Bundan sonrada ülkemizin istiklali ve istikbali için milletimizin üzerine düşeni fazlasıyla yapacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Türk milletinin en değerli varlığı, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulan Türkiye Cumhuriyetidir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyeti bizlere hediye eden başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.