PROJE EKİBİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Yayın Tarih: 2.10.2017 / Okunma Sayısı: 1

Akçadağ’da Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması” adlı projemiz, Türkiye genelinde 5 ilçe belediyesi arasında yer almayı başardı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen, Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin hibe çağrısına çıkmış olduğu Belediyemiz proje ekibi tarafından hazırlanan “İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi”   hibe programı kapsamında  38 proje desteklenmiştir.“Akçadağ’da Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması” adlı projemiz, Türkiye genelinde 5 ilçe belediyesi arasında yer almayı  başardı.Projenin amacı ortağımız olan Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği ile birlikte  ilçemizde yaşayan halkın geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi, çiftlik sahibi ve çalışanların  Sera Gazı emisyonunun azaltılması hakkında rehberlik yapılması, ağaçlandırma etkinliklerinin yapılmasıdır.Konuyla ilgili açıklama yapan belediye başkanımız sayın Ali Kazgan; “Belediyemiz proje ekibi tarafından hazırlanan ve belediyemiz ab hibe projeleri çalışması alanında ilk olan “Akçadağ’da Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması”  projemiz hibe aldı. Projelerin açılışı  Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin de katılımıyla  Ankara sheraton otelde gerçekleştirildi, Projelerin stantlarını Bakan Özhaseki’inin yanı sıra NTV Haber Spikeri Simge Fıstıklıoğlu, NTV Meteoroloji Editörü Gökhan Abur ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger birlikte gezdi. Projemizin ön hazırlık ve sonraki aşamalarında gerekli gayreti gösteren proje ekibimize teşekkür eder, bu çalışmamızda proje süresince faaliyetleri yürütmemizde yardımcı olacak olan proje ortağımız Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği’ne, ilçe Tarım Müdürlüğü ve ilçe Ziraat Odası başkanlığı’na da kolaylıklar dilerim.” dedi.

Sayın Kazgan; ‘ bundan sonraki süreçte de gerek AB projeleri  gerekse de diğer hibe programları için çalışmalarımız aralıksız devem edecektir.’ dedi.