KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SONA DOĞRU

Yayın Tarih: 24.7.2017 / Okunma Sayısı: 1

Akçadağ ilçesinde 2014 yılında başlatılan "Kentsel Dönüşüm Projesi"nde sona yaklaşılıyor.

Akçadağ Belediyesinin girişimleriyle Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar tamamlanmak üzere.

Akçadağ Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar şu şekildedir.

1-) Kentsel dönüşüm alanında kalan gayrimenkullerin değer tespiti yapıldı.

2-) Kentsel dönüşüm alanında kalan binaların risk tespiti yapıldı.

3-) Koruma (Sit) sınırları belirlendi.

4-) Jeolojik Etüt Raporu tamamlanarak onaylandı.

5-) Çalışmaların başında 53 ha olarak belirlenen kentsel dönüşüm alanı fazla bulunduğu için daraltılarak alan miktarı 34 ha oldu.

Yeniden belirlenen ve 380 parselden oluşan Kentsel dönüşüm alanı içinde;

-750 daire,

- 85 müstakil konut,

-118 dükkan yer almaktadır.

Tasarı halindeki çalışmaya gelecek hafta içinde Malatya Büyükşehir belediyesinde yapılacak toplantıyla son şekli verilecek.

Arkasından Bakanlar Kurulundan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Kararı çıkarılarak yapımına başlanılması için TOKİ ile görüşmelere başlanılacak.

İlçemizin bir kent merkezine dönüşmesi için yapılan proje ile şehiriçi yolun 14 metreden 20 metreye çıkarılması, Kotangölü istikametine giden yolun 25 metre ve Çevre yolu şeklinde Develi yoluna giden yolun da 30 metre yapılarak bölünmüş yola dönüştürülmesi planlanıyor.