Şehitlikte Anma Töreni..

Yayın Tarih: 17.5.2017 / Okunma Sayısı: 1

16 yıl önce, Kuzey Irak’tan dönmekte olan Özel Kuvvetler...

16 yıl önce, Kuzey Irak’tan dönmekte olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı personeli taşıyan CASA tipi nakliye uçağının Malatya’da düşmesi sonucu şehit düşen Özel Kuvvetler mensubu 34 şehit, şahadetlerinin yıldönümünde anıldılar.

Akçadağ ilçesine bağlı Güzyurdu Mahallesinde 16 Mayıs 2001 tarihinde CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 16 astsubay, 1 uzman çavuş, 10 er olmak üzere toplam 34 asker şehit olmuştu. Uçakta Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo bereliler ile Doğal Afetler Kurtarma ekibi (DAK) askerleri bulunuyordu.

-Anma töreni düzenlendi

34 şehidin 16. Şahadet yıldönümünde askeri uçağın düştüğü kayısı bahçesinde yaptırılan anıtta anma töreni gerçekleştirildi. Akçadağ Belediye Başkanlığınca düzenlenen Törene şehit askerlerin aileleri ve yakınları ile birlikte Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan  2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Silah Sistem Kıdemli Albay Hasan Hüseyin Kanbur, Malatya kara Havacılık Alay Komutanı Kara Pilot Hakan Keleş,  Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, , askeri personel ve diğer ilgililer katıldı.