LEVENT VADİSİ ULUSLARARASI DOĞA SPORLARI FESTİVALİ (18-19-20-21 MAYIS) BASIN BİLDİRİSİ

Yayın Tarih: 11.5.2017 / Okunma Sayısı: 1586

İlçemizde bulunan Levent Vadisi, sadece ülkemizin değil, dünyanın en eski ve en ilginç yerlerinden biridir. 65 Milyon yıl kadar öncesine dayanan kaya oluşumlarının yer aldığı vadide, Neolitik Çağ’dan kalma kalıntılar bulunmuştur. Vadi, 28 Km uzunluğa sahiptir ve bünyesinde son derece ilginç jeolojik oluşumlar, inanılmaz yükseklikte uçurumlar, gezmesi çok keyifli çeşit çeşit mağaralar bulundurmaktadır.

İlçemizde 18-19-20-21 Mayıs tarihlerinde Akçadağ Belediyesi, Extrem Doğa Sporları Kulübü ve İnönü Üniversitesinin işbirliği ile düzenlenecek olan Levent Vadisi Uluslararası Doğa Sporları festivali bünyesinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin kapsamlı ve organize bir şekilde yapılabilmesi için Belediyemiz ve katılım sağlayacak kulüplerimizin hummalı çalışmalarının sonucu olarak gerekli düzenlemeler ve hazırlıklar Levent Vadisinde tamamlanmıştır. Her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelmesiyle ilçemize olan ilgiyi arttıran Festivalimiz aynı zamanda ilçe ve kırsal turizmimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacak olup,  Festival faaliyetlerimiz ile birlikte ilçe halkımız ve ziyaretçiler arasında etkileşim en üst seviyeye çıkartılacaktır.

Düzenlenecek Festival sayesinde Levent Vadisinin hak ettiği tanıtım üst düzeyde yapılmış olacaktır. 18-19-20-21 Mayıs 2017 Tarihlerinde düzenlenecek Levent Vadisi Uluslararası Doğa Sporları festivali kapsamında Levent Vadisinde gerçekleştirilecek doğa sporları faaliyetleri;

-Slackline (İp Gösterisi) da 6 farklı ülkeden katılacak sporcuların Dünya Rekoru denemesi,

-Vadi boyunca Uzun-kısa kaya tırmanışları,

-Doğa yürüyüşleri,

-Bisiklet turları ve yarışmaları,

-Yamaç paraşütü gösterileri,

-Atçılık, binicilik,

-Mağara turları,

-Hara Gezisi,

Levent Vadisi Uluslar arası Doğa Sporları festivali süresince alanında uzman doğa sporlarına gönül vermiş sporcuları ile katılım gösterecek İnönü Üniversitesine, Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Derneğine, Malatya Sportif Havacılık Kulübü Derneğine, Akçadağ İple Erişim Topluluğuna, İsveçli Highline sporcusu Samuel Volery ve ekibine, Doğan PALUT ve  ilgi gösterecek tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.