Evlendirme Randevu

Malatya'nın Gözdesi: Levent Vadisi

Yayın Tarih: 21.11.2016 / Okunma Sayısı: 1

65 milyon yıl öncesine dayanan kaya oluşumlarının bulunduğu Levent Vadisi, ABD'deki Büyük Kanyon'a benzetiliyor.

28 KM UZUNLUĞUNDAKİ GÖRKEMLİ VADİ

Bünyesinde barındırdığı jeolojik özelliklerle dünyadaki ilginç doğal alanlar arasında gösterilen ve neolitik çağdan kalma kalıntıların da bulunduğu 28 kilometre uzunluğundaki Levent Vadisi'nde son derece ilginç jeolojik oluşumlar, uçurumlar ve mağaralar yer alıyor.

FOTOĞRAFÇILARIN GÖZDESİ

Sonbaharda tabloları aratmayan manzaralara sahne olan vadi, ziyaretçiler için eşsiz bir manzarada dinlenme imkanı sunarken, fotoğraf meraklıları için de vazgeçilmez yerlerden biri oluyor.

240 METRE YÜKSEKLİKTEN DOĞA KEYFİ

Bin 400 rakımda ve vadi tabanından 240 metre yükseklikte bulunan seyir terası, yapıldığı 2012'den bu yana yoğun ilgi görüyor. Seyir terasının etrafındaki bazı mağaralar ve kaya blokları güneş enerjili sistemle aydınlatılıyor.

1 MİLYON YERLİ VE YABANCI ZİYARETİ

Son zamanlarda özellikle yerli turistlerden yoğun ilgi gören, kurulduğu 2012'den bu yana 1 MİLYON'a yakın yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen seyir terasına ilgi her geçen gün artıyor.