Kültür Merkezinde sona yaklaşıldı.

Yayın Tarih: 3.11.2016 / Okunma Sayısı: 1

AKÇADAĞ’LILARIN UNUTTUKLARI YATIRIM KÜLTÜR MERKEZİNDE SONUCA DOĞRU BİR ADIM DAHA

AKÇADAĞ’LILARIN UNUTTUKLARI YATIRIM

KÜLTÜR MERKEZİNDE SONUCA DOĞRU BİR ADIM DAHA

05.11.1992 yılında inşaatına başlanılan Akçadağ Kültür Merkezi; aradan geçen takriben çeyrek asırlık süre sonunda adeta bir enkaz haline gelmiş, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince koruma bandı bile olmayan Kültür Merkezine ait İnşaat sahası ilçede çalışan inşaat ve kayısı işçileri tarafından yıllarca şantiye binası, depo ve yatakhane olarak kullanılmıştır.

Belediyemizce yapılan girişimler sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından güçlendirme projesinin hazırlanması ve mevcut projelerin revize edilmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından hazırlanan güçlendirme projeleri ve performans analiz raporları ile bu raporlar doğrultusunda revize edilen mimari-statik-elektrik ve mekanik projeleri ile mukayeseli keşif özeti ve gerekçe raporu 28.10.2016 tarihinde tamamlanarak Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderilmiştir.

Akçadağ halkı tarafından unutulan ve yapılacağı umudu kesilen Akçadağ Kültür Merkezine 2017 yılında başlanılabilmesi yönünde önemli bir adım atılmıştır.

Akçadağ Kültür Merkeziyle ilgili revize proje çalışmalarına hız verilerek çok kısa bir süre içerisinde tamamlanması için gerekli duyarlılığı fazlasıyla gösteren Malatya Valimiz Mustafa TOPRAK ve emeği geçen Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeline teşekkür ediyoruz.